Saturday, January 1, 2011

2011 : new SEM new SPIRIT

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, kita masih dpt bernafas sehingge detik 2011 ni. Syukur~
macam-macam kenangan sepanjang tahun 2010. kesibukan hidup d matrik, saat-saat akhir d matrik, mendaftar masuk UMP, melalui minggu orientasi, kuliah sbg student degree, assignment, quiz, test, final exam dan blablabla. lip lap lip lap.. da abis satu sem. sangat pantas ya masa berlalu cekarang. 
Kenangan manis+Kenangan pahit=Tidak mungkin akan ku lupa!!! :D


Sem 2
Sem 2 akan bermula 3hb Januari 2011 ini. yehh besemangat baru dan confident utk melangkah berjuang! :)
AJA-AJA FIGHTING! 
Subjek-subjek yang bakal ku hadapi dengan penuh kekuatan mental n fizikal.. insyaAllah :
Microbiology, Organic Chemistry, Microbiology Lab, Organic Chemistry Lab, Industrial N Laboratory Safety, Industrial Statistics, Technical Writing.
Akan ku belasah subjek-subjek ni sekuat ati ku. dush dush! hehe akan ku buat yg terbaik, usaha semaksima mungkin untuk meningkatkan prestasi. Semoga semangat ini terus membara dan membara sehingga terbakar~
Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami...amin.

Semoga juga sem ni aku dpt memperbaiki ilmu agama ku kerna sangat lah masih cetek lagi ilmu ku. Semoga ke busy an meneruskan kuliah tak menghalangku tuk join program2 yg dianjurkan SAHAM. Sbb sem lps tak berpeluang langsung tuk join kem-kem ibadah. :( sedih la. sob sob sob.
Tingkatkan keimanan, naiktaraf kualiti ibadah, luruskan niat, ikhlaskan hati! bak kata Maher Zain ; inshaAllah :) slogan terbaru di pasaran =p

dan sebab itu lah... new SEM new SPIRIT!!!


alkisah.. saat2 akhir di rumah baru nak buat kek. yummy!! :)

7 comments:

Zaki Zainal Abidin said...

Main game guna kupon,
Kupon dibeli di kaunter sana,
Hajat di hati tak sebesar ape pun,
Cuma ingin merasa kek di sana.

nor amira said...

wah berpantun pulak.


meh2 nanti mira pos laju ke sana yer =p

Zaki Zainal Abidin said...

Tok guru pemimpin tersohor,
Memimpin ke arah yg betul,
Berpantun kan adat org johor,
Eleh..mcmlah dia nak poskan betul2.

nor amira said...

haha, tu r,
org kate dah, kawin, so dpt la merasa kek buatan org umah. hehehehehe

Zaki Zainal Abidin said...

=]
insyaAllah2.
tp bukan skrg..
nk siap2kan diri dulu..
jadi soleh dulu. ni tidak, belum ape2 terus nk kejar solehah..

*ok set.cuti summer nnti raye blanje kek coklat? boleh?

nor amira said...

huu, bole aje, nak belanja kek coklat kat sume kawan, khas buatan sendirian berhad :)

Zaki Zainal Abidin said...

orite2..jgn dipadam komen ni..bukti2..nnti nk suh izah dgn wani mintak kek cokelat skali..bior kami ramai2 serbu rumah raya.

Lain-lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...